Heilig Graf Turnhout

Heilig Graf Turnhout

STEM-projecten rond serreteelt, bioplastics, passief wonen, drones, algen en duurzaamheid

Heilig Graf is een secundaire school met een ruim studieaanbod, verdeeld over drie campussen. De school omarmt en stimuleert innovatie. Zij juicht vernieuwende visies toe en daagt leerkrachten en leerlingen uit om eigen ideeĆ«n aan te brengen en uit te testen. 

Binnen de cluster ASO en Wetenschappen biedt de school de studierichtingen Wetenschappen/STEM, Techniek-Wetenschappen en Chemie aan. In die richtingen worden leerlingen getraind in het wetenschappelijk denken en het nauwkeurig analyseren en beoordelen van informatie, zowel mondeling als schriftelijk. 

Via diverse projecten (rond serreteelt, bioplastics, passief wonen, drones, algen, duurzaamheid) komen leerlingen STEM en Techniek-Wetenschappen in contact met actueel onderzoek in de verschillende disciplines. Zo leggen zij de link tussen wetenschappelijke en wiskundige concepten enerzijds en maatschappelijke (toekomst)problemen anderzijds. Het biedt de leerlingen een ruimere blik op wetenschap en technologie en hun maatschappelijke relevantie.

Chemie is een praktisch-technische studierichting die, naast theorie, veel aandacht besteedt aan labo-toepassingen. De leerlingen experimenteren zelf en leren de bekomen resultaten correct te rapporteren. Zij ontwikkelen veel kennis over chemie, microbiologie, chemische industriĆ«le processen... Via een bedrijfsstage hebben zij contact met het werkveld en doen zij veel praktische ervaring op.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x