29 januari 2019 Belevingsdag @ Thomas More Geel

Met onderwijs naar een duurzame toekomst

Een event voor leerkrachten

Ben je leerkracht in het secundair onderwijs en wil je een meer duurzame insteek geven aan je lessen? Kom dan op 29 januari 2019 (samen met je leerlingen) naar Thomas More Hogeschool campus Geel. Terwijl je leerlingen een interessante workshop kiezen (zie onderaan website), ontdek je tijdens de belevingsdag hoe je de biobased economy in je lessenpakket kan verwerken. Eén van de partners, Heilig Graf (Turnhout) deelt haar ervaringen bij het ontwikkelen van de lesmodules voor het secundair onderwijs,  namelijk Duurzaamheid, Algen, Bioplastics, Watergebruik in de textielsector, en Meelwormen. In elke lesmodule komen de verschillende STEM vaardigheden aan bod en wordt de koppeling gemaakt naar de (algemene) leerplandoelstellingen en eindtermen. De inhoud en bijhorende doelstellingen worden na afloop van het event beschikbaar gesteld. De modules zelf worden gepubliceerd aan het einde van het academiejaar zodat je er volgend schooljaar mee aan de slag kan!  

 • Workshop voor leerkrachten: "Ontdek Kant-en-klare lesmodules voor het secundair onderwijs"
  • 9:00 – 10:30 of 13:30 – 14:45

Deelnemen is gratis! Inschrijven via de inschrijfbutton rechts op deze pagina 

Meer info carolien.boonen@thomasmore.be

Naast de workshop is er doorlopend een inspiratiemarkt voor leerkrachten waar je kennis kan maken met de Biobased Economy. Er wordt educatief materiaal getoond dat bruikbaar is in je klas, zoals bijvoorbeeld het Duurzaamheidsspel. Ontdek verschillende lesmodules van zowel secundair-, hoger- als universitairniveau. Via een persoonlijk gesprek met docenten en leerkrachten van verschillende onderwijsinstellingen kom je te weten hoe je de lesmodule praktisch kan toepassen in jouw klas. 

En voor leerlingen

Kom samen met je studenten naar de Thomas More hogeschool in Geel op 29 januari 2019.  Je leerlingen van het 6e jaar kiezen uit interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier. Iedere leerling zijn eigen ding, Leraar Lager Onderwijs en Toegepaste Psychologie voor de ene, Orthopedie en Verpleegkunde voor de andere of om het even. Thomas More heeft een programma met voor elk wat wils. Dat is het concept van onze belevingsdagen.

In kader van het grenzeloos biobased onderwijs-project bieden we volgende workshops aan voor leerlingen:

 • Workshop algen en insecten als grondstoffen van de toekomst.
  •  9:00 – 12:00 of 13:30 – 16:30
 • Workshop insecten als nieuwe grondstof voor voeding, veevoeding en biogebaseerde chemicaliën? 
  • 13:30 – 14:45

Deelnemen is gratis! Inschrijven leerlingen en meer info via deze link 

Programma Belevingsdag 

Tijdens de belevingsdag kom je met je klas een halve dag naar onze campus en volgen de leerlingen 1 of 2 lessen naar keuze. Op deze pagina vind je per tijdsblok de lessen die dan worden aangeboden voor leerlingen. Zelf kan je ondertussen de module volgen over 'kant-en-klare lesmodules in het secundair onderwijs' en/of de doorlopende infomarkt bezoeken. Tussen de twee lessen voorzien we een korte pauze. Starten of afsluiten doe je 's middags - geheel vrijblijvend - met verse frietjes.

 

 • {{ message }}
 • {{ event_message }}
29 januari 2019 Belevingsdag @ Thomas More Geel

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x