24 mei 2019: Matchmaking event @ Terneuzen

Matchmaking Event Grenzeloos Biobased Onderwijs 24 mei, 13.30-16.00uur, Terneuzen

Voor het stimuleren van grensoverschrijdende uitwisseling en samenwerking tussen opleidingen en bedrijven organiseert het project Grenzeloos Biobased Onderwijs (GBO) dit jaar een vijftal matchmaking events. Denk bij uitwisseling en samenwerking bijvoorbeeld aan beschikbare stageplaatsen, onderzoeksopdrachten en onderzoekend leren programma’s. Het event staat mede in het teken van het grensoverschrijdende (bio-)chemische cluster in de havens van North Sea Port.

Specifieke kennis en vaardigheden

De biobased economie vraagt om specifieke kennis en vaardigheden van de biobased professional. Hoe speelt het onderwijs hierop in? Hoe verzilveren we de kansen die de biobased economie biedt? Uit onderzoek van het project GBO blijkt dat naast technische kennis, competenties als kritisch analyseren en systeemdenken minstens zo belangrijk zijn voor biobased bedrijven.

Lespakketten en testlocaties

Het GBO project heeft lespakketten ontwikkeld voor het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs, wetenschappelijk onderwijs en voor om- en bijscholing van werknemers. Daarnaast heeft het testlocaties in kaart gebracht waar biobased producten kunnen worden ontwikkeld. Al deze resultaten komen samen in een digitaal platform, dat door studenten, docenten en het bedrijfsleven voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt.

Doel event

Het doel van dit matchmaking event is fysiek de vraag van bedrijven en organisaties en het aanbod van onderwijsinstellingen bij elkaar te brengen en daarmee de attentiewaarde en toepassing van het voor ieder toegankelijke digitale platform te vergroten.

Programma

12.30 uur:          Inloop met lunch

13.30 uur:          Welkom, introductie en resultaten uit het project Grenzeloos Biobased Onderwijs

14.00 uur:          Biobased onderwijs en onderzoek in de regio

14.30 uur:           Matchmaking sessies

16.00 uur:           Plenair, afronding en netwerkborrel

Aanmelden

http://www.bbetc.org/aanmelden/

 

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
24 mei 2019: Matchmaking event @ Terneuzen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x