1 februari 2019: Inspiratiedag @ HOGENT

Met onderwijs naar een duurzame toekomst

Een event voor docenten en leerkrachten

Ben je leerkracht of docent en wil je een meer duurzame insteek geven aan je lessen. Kom naar de HOGENT op 1 februari. Laat je inspireren door onze keynote spreker Jurgen Loones van het departement Omgeving. Hij is verantwoordelijk voor het EDO-beleid (Educatie Duurzame Ontwikkeling) in Vlaanderen en o.a. auteur van de Vlag en de lading’. 

Je ontdekt tijdens dit event hoe je de biobased economy in je lessenpakket kan verwerken. Eén van de partners, Heilig Graf (Turnhout) deelt haar ervaringen bij het ontwikkelen van de lesmodules voor het secundair onderwijs,  namelijk Duurzaamheid, Algen, Bioplastics, Watergebruik in de textielsector, en Meelwormen. In elke lesmodule komen de verschillende STEM vaardigheden aan bod en wordt de koppeling gemaakt naar de (algemene) leerplandoelstellingen en eindtermen. De inhoud en bijhorende doelstellingen worden na afloop van het event beschikbaar gesteld. De modules zelf worden gepubliceerd aan het einde van het academiejaar zodat je er volgend schooljaar mee aan de slag kan!  

In de namiddag kan je kiezen tussen twee workshops

  •  Biobuilder (VITO): Ontdek een eenvoudige en interactieve tool waarmee scholen en bedrijven onder begeleiding van experten biogebaseerde waardeketens kunnen creeëren (max. 12 deelnemers). 
  • "Hoe ga ik praktisch met de lesmodules aan de slag?". Enkele leerkrachten  uit Heilig Graf (secundair onderijs) geven enkele tips en tricks over het praktisch gebruik van de lesmodules binnen je eigen lessen. 

Naast de workshop is er doorlopend een inspiratiemarkt voor leerkrachten en docenten waar je kennis kan maken met de Biobased Economy. Er wordt educatief materiaal getoond dat bruikbaar is in je klas. Ontdek verschillende lesmodules van zowel secundair-, hoger- als universitairniveau. Via een persoonlijk gesprek met docenten en leerkrachten van verschillende onderwijsinstellingen kom je te weten hoe je de lesmodule praktisch kan toepassen in jouw klas. 


Inschrijven? 

Deelname is gratis! Er is de mogelijkheid om een halve dag deel te nemen aan het event. Gelieve aan te geven welke workshops je wenst te volgen en of je wenst deel te nemen aan de duurzame lunch. 

Inschrijven en je keuze van workshop doorgeven kan via de inschrijfbutton rechts op deze pagina.

Meer info via veerle.lamote@Hogent.be

Bereikbaar? 

HOGENT, Campus Schoonmeersen – gebouw C

Voskenslaan 270 (trein)

Valentin Vaerwyckweg 1 (auto)

9000 Gent

Aan het onthaal van gebouw C zullen wegwijzers staan naar het lokaal.

  • {{ message }}
  • {{ event_message }}
1 februari 2019: Inspiratiedag @ HOGENT

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x